Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ: + 86-20-81716752

Φαξ: + 86-20-86519325

Mob: +8613533180895

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Cathy001@gdbahe.com

Προσθήκη: Κτήριο 51, 1850 Chuangyi Garden No. 200 East Fangcun Avenue, Liwan District, Guangzhou, Κίνα

Σπίτι > Ειδήσεις > Περιεχόμενο
Η κυματιστή εσωτερική διακόσμηση-Ξύλο-όπως πάνελ αλουμινίου Dec 01, 2017

9.jpg

Πολυάριθμες κυματιστές ξύλινες σανίδες αλουμινίου τυλίγουν όλο το εσωτερικό ενός κέντρου γειτονιάς στη Σαγκάη φέρνουν την τοπική κοινότητα μαζί και δημιουργούν μια ζεστή και ειλικρινή ατμόσφαιρα.

Το έργο Wutopia Lab σχεδιάστηκε ως το τελευταίο μέρος του κοινοτικού συλλόγου Onepark Gubei, το οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει άλλους χώρους όπως γυμναστήριο, γιόγκα, SPA, πισίνα, καφέ, παιδική χαρά.


10.jpg


Ο κύριος του έργου ήθελε να δημιουργήσει έναν περισσότερο "κοινωνικοποιημένο" χώρο, εστιάζοντας στον τρόπο χρήσης των κτιρίων ως εργαλείου, να ενεργοποιήσει την έννοια των κοινοτικών κέντρων υπό την προϋπόθεση της περιοριστικής εσωτερικής ανοικτότητας και να προωθήσει περαιτέρω την επικοινωνία των γειτονιών


1.JPG


Το διώροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα ανάγνωσης, παιδική βιβλιοθήκη, γκαλερί και αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων. Στο Onepark Gubei, μια κατοικημένη συνοικία υψηλού επιπέδου και μια εύφορη περιοχή στη Σαγκάη, οι επισκέπτες εισέρχονται στο κτίριο με μια τεράστια κλιμακοστάσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δημόσιος χώρος για να επιλέξετε και να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στα βιβλία.

7.jpg


Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν την ιδέα της ελεύθερης ανάγνωσης και καλλιτεχνικής σκηνής σε όλο τον εσωτερικό χώρο. Είχε ανατεθεί να επανασχεδιάσουν το έργο το οποίο είχε ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν τον πιο λογικό και οικονομικό τρόπο να παρεμβαίνουν στις αλλαγές του σχεδιασμού.

Χωρίς να αλλάξουμε την αρχική δομή, την τοποθέτηση ζωνών, τα πρότυπα και άλλη σχεδιαστική βάση της περίπτωσης, ολόκληρο το διαστημικό περιβάλλον ολοκληρώνει την αναγέννησή του. Στο πάτωμα της εισόδου (ο επάνω όροφος), η καμπυλότητα του ξύλινου δομικού πλαισίου από αλουμίνιο μαλακά ανεβαίνει και πέφτει, οι πολυολυροί πολυέλαιοι που κρέμονται από τον τόπο, σαν να καλέσει το πράσινο της αυλής στο εσωτερικό και να εξευγενιστεί ώστε να σχηματίσει ένα ελεύθερο χώρο σαν δάσος. Οι κάτοικοι της Κοινότητας μπορούν να αφαιρέσουν τη μάσκα στην κοινωνική ζωή και να έχουν μια χαλαρή επικοινωνία εδώ με μια χαρά του φεστιβάλ. 6.jpg

"Καθώς οι άνθρωποι χρειάζονται να βυθιστούν, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν μια μεγάλη περιοχή μαύρου για να εξασθενίσουν τον βαθμό δραστηριότητας και χρησιμοποιούν μαύρο και ελαφρύ για να δημιουργήσουν ένα πιο ιδιωτικό, διαλογιστικό χώρο στα φτερά καθώς και στο μπάνιο", πρόσθεσαν οι αρχιτέκτονες .

Οι αρχιτέκτονες ήθελαν να δημιουργήσουν την πιο μυστηριώδη διάθεση του μπάνιου σε όλη την κοινότητα. Το κέντρο της γειτονιάς έφτασε στο όραμα του αρχιτέκτονα για ελεύθερη επικοινωνία και σκέψη.

3.jpg


5.jpg